O nama

O nama

IDEAL PETROL

Ideal Petrol benzinske pumpe su dio kompanije Ideal Kompani koja je osnovana davne 1997. godine u Banjoj Luci i od svog osnivanja bavi se trgovinom nafte i naftnih derivata.

 

Danas Ideal Petrol u svom sastavu ima dvije benzinske pumpe, jednu na tranzitnom putu Banja Luka – Jajce (kod Kosmosa), a drugu na Bulevaru srpske vojske (preko puta Lesnine) na Malti.

 

Na Ideal Petrol benzinskim pumpama možete da točite visokokvalitetne benzine i euro dizele uvezene iz zemalja Evropske unije (CLASS PLUS). Osim pomenutog, na našim benzinskim pumpama možete da kupite i auto gas.

 

Naše benzinske pumpe su savremeno izgrađene i opremljene benzinske pumpe, koje ispunjavaju visoke međunarodne standarde poslovanja, a osim prodaje goriva kao osnovne djelatnosti u njihovom sklopu nalaze se supermarket i coffe shop.

 

Uz to, u sklopu našeg objekta preko puta Lesnine se nalazi i moderan EXPRESS restoran sa povoljnim specijalitetima tradicionalne domaće kuhinje, koji radi 24 časa dnevno.

Mi u Ideal Petrolu najviše pažnje posvetili smo upravo kvalitetu goriva koje točite na našim benzinskim pumpama. Iz tih razloga, u ponudi na Ideal Petrolu se nalaze CLASS PLUS goriva vrhunskog evropskog kvaliteta, o kojima više možete pročitati u nastavku.

 

 

Eurodizel BS Class Plus je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom gorivu koje zadovoljava najnovije Euro zahtjeve, s dodatkom aditiva. Riječ je o dizelskom gorivu s količinom ukupnog sumpora manjom od 10 mg/kg i zbog toga nosi oznaku BS – „bez sumpora“. Proizvod po svim zahtjevima kvalitete odgovara važećoj europskoj normi EN 590 i prvenstveno je namijenjen za vozila koja imaju visoko učinkovite sisteme – katalitičke konvertere/pretvornike za smanjenje štetnih sastojaka u ispušnim plinovima. Eurodizel BS Class Plus je dizelsko gorivo namijenjeno za održavanje snage motora kroz aktivnu zaštitu motora.

 

 

Eurosuper BS 95 Class Plus je visokokvalitetno gorivo koje se bazira na tržištu već prepoznatom gorivu u skladu s najnovijim EURO zahtjevima, s dodatkom aditiva. Riječ je o bezolovnom motornom benzinu, sukladnom zahtjevima važeće europske norme EN 228. Količina sumpora je manja od 10 mg/kg i zbog toga se označava oznakom BS – „bez sumpora“. Eurosuper BS 95 Class Plus jedinstvena je formulacija goriva osmišljena za zaštitu motora od nakupljanja naslaga i korozije.

 

 

Naše benzinske pumpe su savremeno izgrađene i opremljene benzinske pumpe, koje ispunjavaju visoke međunarodne standarde poslovanja, a osim prodaje goriva kao osnovne djelatnosti u njihovom sklopu nalaze se supermarket i coffe shop.

 

Eurosuper BS 100 Class Plus je visokokvalitetno gorivo koje uvodimo po prvi put u zamjenu BS 98+ Class goriva. Ovo gorivo od ostalih se motornih benzina razlikuje po vrijednosti oktanskog broja. Radi se o bezolovnom motornom benzinu najvišeg oktanskog nivoa (IOB najmanje 100) namijenjenom svim tipovima vozila u čijoj se tehničkoj specifikaciji preporuča korištenje visoko-oktanskog motornog benzina, a posebno se to odnosi na motorna vozila novije generacije (motori s visokotlačnim ubrizgavanjem goriva). Eurosuper BS 100 Class Plus je napredna formulacija goriva dizajnirana za zaštitu ključnih dijelova sistema od naslaga.