Ideal Express restoran


Koliko puta ste poželjeli pojesti nešto slasno, a da to nije brza hrana, u neko kasnije doba dana, kada niste kod svoje kuće i frižider i šporet su vam daleko. Rješenje do ponoći može biti restoran, ali kad pomislite na rezervaciju, čekanje na jelovnik, pa da jelo bude gotovo, a na kraju i na paprenu cijenu, najčešće odustanete i odete na brzinski burek ili picu. I imate grižu savjesti, što ste opet završili na brzoj hrani.

Ako ste Banjalučanin, ili ste se zatekli u našem gradu, i niste imali mnogo izbora. Jer, u Banjaluci ste poslije 23 sata ili ponoći, mogli birati između pekare, ili eventulno nekog jela sa roštilja. Drugo ništa nije vam preostajalo, osim da istrpite glad.

Ideal “Express restoran” radi 24 časa dnevno

U Banjaluci sada, konačno, kao i u svim većim gradovima, postoji express restoran „Ideal“, koji se nalazi u sklopu ove benzinske pumpe, preko puta Lesnine, a čije je radno vrijeme 24 časa dnevno i čija se kuhinja nikako „ne gasi“. I to prava kuhinja, iz koje na toplu traku stalno stižu svježe kuhana jela – čorbe, pasulj, supe, koljenica s kupusom, redom, baš onako, kao kod kuće, za nedeljnim ručkom. Sami birate šta ćete da jedete, kombinujete jela i količinu, prema svom „stomaku“ i apetitu.

I što se tiče doručka, u ovom restoranu nećete ostati ni gladni ni nezadovoljni. Pored navedenih jela, ako vam je za njih prerano, uvijek možete dobiti omlete, jaja sa slaninom, kvalitetne kobasice domaće proizvodnje, palentu, ili pak cicvaru. Vrhunski kulinari zaista se, u ovom objektu, brinu da svaki zalogaj bude slasan, od predjela, do deserta, među kojim ima raznih poslastica i kolača.

Riba i posni meni u vrijeme posta

Post, koji je otpočeo, nije smetnja za jelo u ovom restoranu, jer se na meniju nalaze i posna jela-od blitve i krompira, riže, pa sve do ribe i ostalih nemrsnih delicija, te velikim izborom salata.

Cijeđeni sokovi od voća i povrća

Ovdje nije kraj gurmanlucima, ni za one, koji nisu veliki food-gurmani, ali vole zdrave napitke. Pored klasične karte pića, u caffe dijelu restorana možete popiti više vrsta zdravih napitaka od cijeđenog voća i povrća. Preporuka je svakako sok od cvekle, koji u hladnim danima, kada nema mnogo vitamina i svjeće hrane, može vašem tijelu dati potreban balans.

Ambijent opušten i domaćinski

Ono po čemu se ovaj restoran svakako razlikuje od objekata ovakvog tipa, osim radnog vremena, svakako je i interijer restorana. Ujedno je i čist i blještavo uredan, ali na svakom koraku se osjeća domaćinska atmosfera, počev od namještaja, pa sve do raznim plodovima ukrašenih dijelova restorana. Dio toga, možete vidjeti na fotograafijama, ali čulu njuha, može pomoći samo vače prisustvo na licu mjesta. Kada vam bude usput, svratite, vjerujemo da će to biti prvi, ali ne i posljednji put.

Da ne zaboravimo spomenuti – Ideal kod Lesnine ima i kvalitetno gorivo

Na kraju, da ne zaboravimo da je objekat u kojem se nalazi express restoran,  u sklopu benzinske pumpe „Ideal petrol“, na lokaciji preko puta „Lesnine“. Ako krenete prema Lazarevu, Trnu i Laktašima,znate gdje ćete na istom mjestu natočiti  kvalitetno gorivo, kupiti novine, cigarete, ili grickalice, ručati i popiti zdrav sok. Sve na jednom mjestu.

Ideal i kod Kosmosa

A, ako krenete prema Sarajevu, Jajcu, Bihaću… Kvalitetno gorivo i prateći sadržaji čekaju vas na drugoj „Ideal“ pumpi, tako što čete na tranzitu, prije Kosmosa, dati desni žmigavac i skrenuti na pumpu.

Prijatno i srećan put!

Izvor: banjaluka.com

Novosti